25.08.2009 18:01

Общината събаря 182 ромски къщи, за да си вземе земята в Бургас

Видян 1477 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Местната управа издаде заповед за събаряне на всички незаконни постройки върху общинска земя, без да се ангажира да обезпечи живелите в тях няколко  поколения семейства, алармираха от Областния ромски съюз в Бургас. Шефът на организацията Митко Доков съобщи, че недоволството на мургавия етнос срещу общинската администрация нараства.


В ромския квартал “Победа” живеят 8 хиляди души. 100 от постройките са незаконни къщи върху общинска собственост. 30 са постройките в "Меден Рудник", като две от тях са вече съборени.


Идната седмица, в квартал  Горно Езерово е предвидено да бъдат сринати 52 къщи, в които живеят на ръба на мизерията повече от 200 роми. В едно домочадие има обикновено по 6-7 деца, възрастни и болни хора.


Преди да бъде издадена общинската присъда, ромите се срещнаха с представители на местната власт, но бяха разочаровани от факта, че на срещата е нямало специалисти от ресор строителство. Повечето от мургавите ни съграждани се оплакаха, че на местно ниво не се работи за тяхното интегриране и няма разбиране от страна на местната власт за разрешаване на този проблем. Те искат общински терени за построяване на жилища.


Митко Доков, председател на Областния ромски съюз, информира още, че след събарянето на жилищата, е предвидено семействата да бъдат временно настанени във фургони. По направена от него справка обаче, общината не разполага с терени за тяхното поставяне, освен в района на квартал Горно Езерово.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева