Свързани новини

23.08.2009 15:06

МВР да подхване и общинските „вещици“

Видян 1091 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР да подхване и общинските „вещици“ в София. За това апелират от Дискусионния клуб за социална местна политика (ДКСМП) към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. От там


приветстват неговите напътствия към полицейските шефове в страната спешно “да се разследват нарушения, за които обществото знае, но държавата е абдикирала от тях”, съобщиха за 19` от клуба.


Обществениците предлагат пет показателни, но неразследвани досега, случая в София.


Водещи в списъка са източването на поликлиниките и болниците,  начинът на провеждане на конкурсите за обслужване на автобусните линиите в столицата, проблемът с боклука на София.


Опасността от фалити и „приватизации“ на медицински заведения след закриването на здравния холдинг не е отпаднала, предупреждават от сдружението. Те акцентират върху хилядите левове, взимани от бордоваците в почти фалиралата Парва градска болница, за която писахме, и призовават за разследване.


Вниманието на ведомството е насочено и към отдаването под наем на линиите за градския транспорт. Няма сведения правоохранителен орган да се е заинтересувал как става това, подчертават от клуба.


Обществените съмнения, че картелните договорки между превозвачите продължават да действат в ущърб на данъкоплатците, се засилват и от факта, че общинската компания “Столичен Автотранспорт” продължава да обслужва линии на значително по-ниски цени, отколкото частните превозвачи – отбелязват още от ДКСМП.


Поставен е и проблемът с фалшифицираните подписи на кмета Борисов, вследствие на което бяха отнети неправомерно терени от Столичната община. Както 19` пръв писа депутат от ГЕРБ стана съденият от софийската община за сделка на неговата фирма на стойност 14 милиона евро (с фалшифициран подпис) Емил Димитров от София – област.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни