Свързани новини

19.08.2009 14:16

Б. Борисов: Ще ловим вещици и ще ги даваме на правосъдието

Видян 1609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще ловим вещици и ще ги даваме на правосъдието, за да възтържествува правдата, заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод вчерашните обвинения на бившия премиер Сергей Станишев, че започва лов на вещици по всички институции, предаде БГНЕС.


Според Борисов, Станишев сам е определил своите министри като вещици, които крадат и правят заменки с гори и сключват сделки за „златни“ ксерокси. Бившият изпълнителен директор на „Информационно обслужване“ АД Иво Николов е една мъжка вещица, която е получила за декември месец м.г. над 13 000 лева заплата, заяви Борисов. Според счетоводна справка от „Информационно обслужване“ АД за миналата година Иво Николов е получил 90548, 49 лева от дружеството. А Цветанка Панова като директор на Дирекция „Човешки ресурси“ на същото дружество е получила близо 70 000 лева възнаграждение. „Това са вещици, които пият кръв“, допълни Борисов.
Ръководителят на пресцентъра на ГЕРБ Севдалина Арнаудова ще оглавява Управителния съвет на „Информационно обслужване“ до следващото заседание на съвета, което ще е в края на този месец и след това ще се върне на предишната си позиция. Относно енергийните проекти Борисов заяви, че бившият премиер Сергей Станишев нищо не знае за тях, тъй като не е компетентен по тези въпроси. Няма яснота колко още милиарда правителството трябва да вложи в проекта АЕЦ „Белене“, за да го завърши. Премиерът е възложил на германските партньори по проекта да извършат консултации на експертно равнище колко точно ще струва целия проект. Според него няма гаранция, че пет години след влизането в експлоатация на АЕЦ „Белене“ от Брюксел няма да спрат новите реактори като недостатъчно сигурни. Правителството иска да има гаранции, че няма да последват подобни санкции от ЕС. „Кога сте чули от мен, че „Южен поток“ няма да се строи“, риторично попита премиерът. По този проект обаче трябва да има милиарди заложени в бюджета, за да може България да изпълни ангажиментите си. Той призова предшественика си да го информира в кое точно перо от бюджета са разпределени тези средства, за да може да ги вземе оттам. Борисов обеща, че няма да има фирми, които да са защитени от проверка или да са обект на тенденциозно проверяване. В контекста на 16-те фирми, които се проверяват от НАП за злоупотреби във вноса и износа на горива, премиерът обеща и че няма да има намаляване числеността на българските военни контингенти зад граница.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...