Свързани новини

11.08.2009 12:22

Борисов: София ще има спортна зала с 16 500 места

Видян 2006 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От утре може да започне изграждането на новата многофункционална спортна зала в столицата, заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.


Договорът с фирмата-изпълнител Главболгарстрой вече е подписан след няколкодневни преговори и правителството се е споразумяло изграждането на залата да струва 90 млн. лева. Реалната стойност на проекта е 109 млн. с ДДС, но фирмата-изпълнител е решила да сведе печалбата си до минимум с цел да запази работните места. Намаляването на цената няма да е за сметка на качеството и параметрите на залата, допълни премиерът.
Министърът на спорта Свилен Нейков отбеляза, че състоянието на спорта в България изисква изграждането на това съоръжение. Строежът и оборудването му ще бъдат съгласувани с всички спортни федерации в страната.
Борисов отбеляза, че това е една от реалните антикризисни мерки, които новото правителство предприема, за да осигурява работни места на хората и да защитава родното производство. Няма да има авансово плащане към фирмата-изпълнител, тъй като държавата не разполага с необходимите средства. Първото плащане ще бъде през април 2010 с пари от бюджета на идната година.
На 7 септември ще бъде открита новата отсечка на метрото и четирите хиляди работници, които в момента са на обекта, ще бъдат пренасочени към новото спортното съоръжение. Новата зала ще има между 12 000 и 16 700 места. Ще се практикуват почти всички спортове, като освен това там ще се провеждат и концерти. Първата копка на чакания от всички фенове на спорта обект вече бе направена от бившия председател на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на