Свързани новини

08.08.2009 10:55

12 души загинаха при сблъсък с наркокартелите в Мексико

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сблъсък между предполагеми членове на наркокартелите и силите на реда отне живота на 12 души в централния мексикански щат Идалго, съобщи полицията, предаде АФП.


"Двама полицейски служители бяха убити, а друг почина в болницата след инцидента", съобщи говорителят на полицията в щата. "Все още не разполагаме с имената на деветимата престъпници, които бяха убити", добави той. Полицията е издирвала двама изчезнали федерални агенти, когато се е натъкнала на конвой от три камиона, превозващ три килограма кокаин и около 99 000 американски долара в брой. Около 9 600 души са загинали при сблъсъци на наркокартелите в Мексико от началото на 2008 г., въпреки операциите на армията, в които са ангажирани около 40 000 войници в цялата страна, цитира БГНЕС.


Междувременно стана ясно, че мексикански войници са превзели огромно убежище в централната част на Мексико, използвано за производството, складирането и разпространението на нелегални наркотични вещества, предаде АФП. Войниците откриха 22 сгради върху площ от 240 хектара частна собственост в щата Дуранго, включваща лаборатории за производството на кристален метаамфетемин. Комплексът включва спални, кухни, складове и лаборатории. Войниците са открили и няколко хиляди килограма марихуана, както и химикали, които отговарят на характеристиката за синтетични наркотици, известни под наименованието "Кристал". Мексиканското правителство воюва с влиятелните наркокартели и е разположило около 36 000 войници в страната за борба с тях от 2006 г. Около 9 600 войници са загинали в Мексико от началото на 2008 г., въпреки затягането на мерките за сигурност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на