Свързани новини

03.08.2009 09:42

Сегашните чистачи остават без контейнери?

Видян 1680 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При „смяна на караула“ в бранша по почистването на София не е изключено прокуратурата да наложи вето върху контейнерите за смет на настоящите чистачи, както стана и с инвентара на фирма „Новера“, коментираха пред 19` експерти. Така обаче ще бъдат блокирани част от активите им. Това от своя страна може да  има и непредвидени финансови последици за сегашните девет фирми по чистота, смятат специалисти.


Както е известно Столичната община готви нов конкурс за почистване на града наесен.


При подобна ситуация сегашните чистачи сигурно ще търпят загуби и от потрошени контейнери, предполагат експерти. „Новера“ прибра след одобрен от общината график своите съдове за смет. Поставените на тяхно място обаче били от по-евтини, от по-слаб материал, а оттам и още по-неустойчиви на удари.


Както 19` писа, новите вълци потрошиха контейнери за 12 милиона лева, собственост на предишния концесионер по чистотата „Новера“.


Тогава за „акцията“, в резултат на която една от всеки три кофи в София е потрошена, в редакцията ни алармираха граждани.


В момента най-много, осем, столични района държи фирмата „Титан“. Това измерено в брой контейнери е близо 50 на сто в цяла София, казаха още експертите.


Другата равносметка е, че от март, когато беше изгонена лошата „Новера“, доведена и представена 2 години по-рано лично от бившия кмет Бойко Борисов, почистването в София е поскъпнало драстично. Както писахме най-голям е скокът на цените при ръчното метене, което струва на софиянци няколко милиона лева годишно. Нищо, че не се извършва.


Безкомпромисният език на цифрите показва, че най-скъпи са процедурите по почистването в кметския квартал Банкя. Там над два пъти е скочило събирането на кофите, машинното миене и други. За метенето на улиците пък от 4,30  лв. за декар за услугата сега от хазната се отделят 11,33 лв. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей