Свързани новини

31.07.2009 10:04

Митнически шеф съживил схеми на ВИС и СИК

Видян 2028 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шеф в митниците е търгувал с влияние чрез мрежа от структури, които се проверяват от прокуратура, ДАНС и следствие. Сигналът е внесен в парламентарната комисия за борба с корупцията, съобщава председателят й Яне Янев пред вестник "24 часа", цитира БГНЕС. Схемата била свързана с митническите режими и процедури, администрирането и информационната система на агенцията. Цели партиди от стоки липсвали, те се движели само по документи. Затова депутатите викат ръководството на митниците. Янев допълва, че същите тези схеми преди време се извършваха от структури на ВИС, СИК, Иван Дебелия, Васил Лазаров и пр.
"Олигарсите са възможно най-голямото зло за България, те са черен етикет на нацията, който трябва да бъде свален от образа на страната. ЕС иска от нас това", казва още Янев пред изданието и допълва: Те притежават огромна част от националния капитал, натрупан по незаконен начин, и са в дъното на прането на мръсни пари, данъчните измами, паневропейските митнически схеми, незаконния трансфер на парични потоци, незаконния лобизъм. "Да не говорим за очевидните конфликти на интереси при поставянето на техни протежета във всички органи на държавната власт. Не се чудете, ако бъдат привиквани олигарси да докладват пред комисията", подчертава Янев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден