Свързани новини

28.07.2009 15:21

Проверяват няколко ВУЗ-а за корупция

Видян 1759 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата проверява още няколко висши училища у нас за корупционни схеми, свързани с купуване на изпити. Това съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Стелияна Кожухарова, но не уточни за кои университети точно става дума. Пред 19' тя обясни, че статистика с проверяваните университети не може да бъде направена, тъй като инспекциите се правят по подаден сигнал от едно лице спрямо друго. Именно затова в преписките фигурират имената на жалбоподателя и на проверяваното лице, а не на съответния ВУЗ. Въпреки това Кожухарова потвърди, че знае за 2-3 такива проверки.


През тази година за искане на подкуп е осъден преподавател от Лесотехническия университет. Доц. Надка Моллова поискала от свой студент да „дари“ три компютъра на учебното заведение срещу заверка на семестъра.


Прокуратурата има готовност да разпита всички преподаватели в УНСС заради разкритата корупционна схема за заверки на семестри и купуване на кандидат-студентски изпити в УНСС. Обвиняем по случая е преподавателят Петкан Илиев, който беше пуснат под гаранция от 10 000 лв. в понеделник. „Услугите“, които Илиев е предлагал, са стрували между 500 и 4000 лв. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак