Свързани новини

26.07.2009 14:32

Руснаци разбулиха тайната на Свети Влас

Видян 2380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Туристическите сайтове в Санкт Петербург са залети с информация,че морето у нас е опасно за здравето, очакват се и съвети за отмяна на резервации, научи 19`. Тайната на „Свети Влас“, пазена от родните институции години наред, беше разкрита от чужденци. Тази част на родното ни Черноморие е фекална яма, превърнала се в опасен източник на зараза и зловонна  миризма. Почиващите сами откриха причината - на 100 метра навътре в морето, между пречиствателното съоръжение и "Райска градина" те видели фекалния участък, който бил любимо място на гларусите.


Самото съоръжение е строено в началото на 80-те години на миналия век за нуждите на в.с. Елените и тогава малкото селце Св.Влас. Към него е трябвало да се включат обектите на многохилядиния град, но капацитетът му можел да обслужи не повече от една десета от тях. Източници съобщиха, че от седмица водолази оглеждат тръбата за заустване, но резултатът се пази в строга тайна.


Може би още дълго истината нямаше да излезе наяве, ако сезонът на Свети Влас не започна със скандал. 122 деца и 6 ръководители от международния лагер "Мистрал 2" бяха заразени със стафилококова инфекция. Оплакванията от разстройство, повръщане и висока температура продължили, но липсвал и медицински персонал. Тогава туристката д-р Галина Асмолова, отседнала в хотел „Райска градина“, вместо да почива, започнала да лекува болните. Семейството й също се заразило и се прибрало в Русия, а тя останала още една седмица, за да спасява хората. Според официалната сводка на РИОКОЗ-Бургас обаче, носители на инфекцията били работници в кухнята.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Карлос Контрера

Римска оргия в СОС: Карлос Контрера

В Столичния общински съвет се разиграва ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви