Свързани новини

23.07.2009 16:31

Дават още 50 млн. евро за незапочнатия боклучен завод

Видян 1531 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сумата от 50 милиона евро - кофинансиране от държавата, ще получи Столичната община за завода за битовите отпадъци. Това стана ясно вчера след срещата на кмета Бойко Борисов с вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Матиас Колац-Аенан, съобщи Фокус. Проектът за завода е бил сред приоритетните теми на разговора.


До момента боклученият завод е във фаза „първа копка“. Същата беше направена през април тази година. Тогава 19` писа, че тепърва ще се прави проект за съоръжението, което по план трябва да заработи през 2011 г., тоест след две години. Според прогнозата на министъра в оставка на регионалното развитие Асен Гагаузов обаче „до три години София няма да има завод за преработка на отпадъците“. Основната причина пак е същата – липсата на проект за съоръжението.


Другата сюжетна линия е проблемът с 200 000 тона бали, за които няма решение. Те постоянно изсмукват средства от софийската хазна. И проблемът струва на общината повече от 100 млн. лв. годишно.


Или 50 млн. евро, колкото сега София ще получи за завода. Така пак стигаме до равносметката, че за 3 години балите са „изяли“ парите поне за три завода. Забавянето на строежа, чийто старт се очаква едва през февруари догодина, пък води до допълнително оскъпяване на завода, който ще струва близо 250 млн. евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева