Свързани новини

22.07.2009 10:21

Новото мнозинство ще ревизира управлението на Тройната коалиция

Видян 1677 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новото мнозинство ще ревизира управлението на Тройната коалиция, се посочва в декларацията за основните приоритети на 41-то Народно събрание на Република България с вносители представителите на парламентарните групи на ГЕРБ, РЗС, Синята коалиция и Атака, съобщи БГНЕС.


Днес започна дискусията по декларацията с повишено напрежение в пленарната зала след предложението на Яне Янев от РЗС всяка парламентарна група да разполага с по 5 минути за коментар на текста. Остри възражения се изказаха от името на ДПС и Коалиция за България.
Ангел Найденов от Коалиция за България се възпротиви на начина за водене на заседанието от председателя на парламента Цецка Цачева. Той нарече това тежки процедурни гафове и нарушаване на парламентарната практика. Мая Манолова също изрази несъгласие да се съкращава времето за дебат и се противопостави на предложението на Янев.
В декларацията вносителите се обединяват около разбирането за повишаване на благосъстоянието и равнището на живот на българските граждани. В нея се призовава за гарантиране на законността, правовия ред и националната сигурност на страната, както и за възстановяване доверието на гражданите към държавата, включително и чрез ревизиране на управлението на Тройната коалиция. Депутатите изразяват ясна воля да работят енергично за създаване на нов положителен облик на България пред европейските институции за конкретни действия за възстановяване плащанията от европейските фондове, за спешни мерки за справяне с икономическата криза, гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Те ще работят също за честен изборен процес и приемане на ново изборно законодателство, за оптимизиране на държавната и общинската администрация, както и за специална политика за образованието и здравеопазването. Дебатите в залата продължават.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева