Свързани новини

16.07.2009 17:39

Борисов: Удрям го на молба в Брюксел

Видян 2286 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ще го ударим на молба в Брюксел”. Това заяви вчера кметът на София Бойко Борисов по повод очакваните санкции на ЕК заради закриването на старите депа на много места в страната, които не отговарят на европейските изисквания. Той посочи, че неговото правителство ще се опита да издейства отсрочка за очакваните санкции на Брюксел заради проблема.


Бъдещият премиер заяви, че ще разговаря с представители на двете най-големи партии в Германия да съдействат за това „българинът да не продължава да си плаща за това, че е в Европейския съюз, а да се възползва от Европейската солидарност”.


От вчера 76 от общо 191 регионални депа в страната „спуснаха кепенци“ окончателно, тъй като не отговарят на европейските изисквания. Общините ще пренасочат отпадъците си към съответното регионално депо, в което са включени. Около 60 млн. евро са предвидени за закриване на тези депа и за изграждането на новите. 14 от общините вече са изпратили своите предложения и са готови за започване на строителство.


Припомняме, че миналата седмица екозаместника на кмета Мария Бояджийска призна пред софийските общинари, че от „Московска“ 33 не могат да намерят решение за близо 200 хил. т балирани отпадъци, складирани на незаконни площадки около София. Заради което пак ни грозят евросанкции. Отделно заводът за боклук продължава да е в „бъдеще време“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще