Свързани новини

15.07.2009 12:57

Без министри от Синята коалиция в "Кабинета Борисов"

Видян 1834 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да има министри от Синята коалиция в новия кабинет на Бойко Борисов, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след края на разговорите между ГЕРБ и Синята коалиция, предаде БГНЕС.


Ние сме поели подкрепата на над 1 млн. 600 000 българи, за да носим цялата отговорност пред обществото, но си запазваме правота на експертно ниво да бъдат включени предложени от Синята коалиция личности в министерствата, но не на базата на коалиционно споразумение, а на основата на меморандум, каза още Цветанов. От ГЕРБ са представили проект за меморандум, а в петък от коалицията ще дадат своите предложения. Основните моменти в меморандума са за обединяване и консолидиране на мнозинството, за подкрепа на бъдещия кабинет и за конституционни поправки. Говорим за самостоятелен кабинет със сериозна парламентарна подкрепа, каза още Цветанов.
Цветан Цветанов поясни, че меморандумът е само основата, на която ще бъдат подписани други документи за договорености в конкретни области и касаещи конкретни министерства. Цветанов подчерта, че със Синята коалиция има общи идеи и няма да има проблеми за бъдещото управление на страната, защото се съобразяват изцяло с волята на българския избирател. Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов изрази известно съмнение относно избраната от ГЕРБ формула за съвместна работа и подкрепа чрез така наречения меморандум. "Меморандум означава паметна записка, съгласие във връзка с целите, обявени политики за които сме се съгласили, че са важни. Но той не предполага ангажименти както при споразумението", заяви Костов. Механизмът според него, които са избрали от ГЕРБ е труден и предстои да се види как ще сработи.
Меморандумът предложен от ГЕРБ не е по-различен като цели от програмата на Синята коалиция, заяви след срещата и Мартин Димитров. Той повтори, че ситуацията в страната е много тежка, че предстоят трудни решения и първото нещо, което трябва да се направи е актуализация на бюджета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец