Свързани новини

14.07.2009 16:12

ДЕЛА иска връщане на предплатените суми за делфинариума

Видян 1384 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинските съветници от ДЕЛА са предложили община Несебър да поиска връщане на предплатените суми на „Феста холдинг” по проекта за изграждането на делфинариум в Стария град, съобщиха от пресцентъра на партията. Идеята е била лансирана по време на вчерашното заседание на специалната комисия, която бе сформирана по спорната сделка. Според председателя на ДЕЛА Атанас Терзиев проектът за делфинариум отдавна е изгубил легитимността си пред обществеността и отговорните институции. „При липса на разрешение от Националния институт за опазване на недвижимите културни ценности  и категорично несъгласие на местните жители за разкопаване на Стария град проектът вече е лишен от смисъл и би нанесъл вреда на интересите на българския туризъм”, смята Терзиев.


От ДЕЛА ще искат за преговори с „Феста холдинг” и връщане на дължимите средства предвид очевидно патовата ситуация, която вреди и на двете страни. По този начин общината щяла да запази собствеността както върху безценния имот в Стария град, така и върху парцела в новата част на града, подготвян за непрозрачна замяна от кметската администрация, припомнят още от ДЕЛА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак