Свързани новини

09.07.2009 14:34

Лидерите на Г-8 осъдиха протекционизма

Видян 1891 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на страните от Г-8 приеха на срещата си в Италия официална декларация, в която отхвърлят протекционизма и призоват за бързо приключване на блокираните преговори за световната търговия от кръга Доха, съобщи ДПА, цитирана от Дарик. В нея ръководителите на Великобритания, Канада, САЩ, Франция, Германия, Италия, Япония, Русия и Европейския съюз приемат създаването на рамкова програма Лече за формиране на общи принципи и стандарти на добро поведение в икономиката. В тях са включени сфери като корпоративното управление, чистота на пазарните сделки, финансовото регулиране и контрол, сътрудничеството в данъчната област и прозрачност на макроикономическата политика и данните. Протекционизмът е икономическа политика за ограничаване на външната търговия на дадена страна, чрез високи тарифни ставки на импортните стоки и правителствени регулации за намаляване на вноса и анти-дъмпингови закони, с цел защита на националната индустрия от чуждестранна конкуренция или нахлуване.


Лидерите от Г-8 призоваха и за повече прозрачност на световните петролни пазари, след като от пролетта цените на петрола скочиха с цели 75 процента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на