Свързани новини

09.07.2009 12:29

Фидел Беев осъден да плати глоба

Видян 1975 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският апелативен съд осъди бившия кмет на Велинград и депутат от предишното народно събрание Фидел Беев, предаде БГНЕС.


От трите обвинения повдигнати срещу Беев за побоя на бензиностанцията, Беев бе признат за виновен и освободен от наказателна отговорност в обвинението за хулиганство и отправяне на заплаха, за които трябва да заплати глоба в размер по 1000 лв., дължими на държавата и 1 500 лв. по гражданския иск на ишците за отправяне на заплаха.
Макар да е признат за виновен Беев ще се води неосъждан, тъй като е освободен от наказателна отговорност по обвиненията, за които му бе наложено да плати глоби, сподели адвокатът на ищеца Костадин Писков, Румен Петков. В частта за хулиганство и заплаха присъдата не подлежи на обжалване. В частта, която потвърждава оправдателната присъда за деянието спрямо Райчо Низанов и причиняването на средна телесна повреда на Писков адвокатите могат да обжалват в 15 дневен срок.
БГНЕС припомня, че ход на процеса бе даден на 21 февруари миналата година, но делото бе преразпределено поради излизането в продължителен отпуск на председателката тогавашния съдебен състав Христинка Колева. По време на заседанието повторни показания дадоха Райчо Низамов и Костадин Писков, както й майка му Снежана Пискова. Според нея заплахите от Беев към семейството й не са спирали от 2003 година, когато кметът е пребил сина й. Съгласно показанията й в случая са замесени братовчедите на Беев – братя Данаилов, а семейство Пискови са получавали заплахи от тях буквално допреди няколко дни. Писков призна, че е бил в постоянен страх от случката с Беев и затова се е наложило майка му да подаде жалбата чак пет месеца след злополуката. Прокуратурата обвинява Беев за това, че на 9 юни 2003 година на територията на бензиностанция, която е негова собственост, е пребил и заплашил с убийство Костадин Писков. Вследствие на побоя Писков е със спукано тъпанче, нанесени са му много юмручни удари. Той е предявил граждански иск срещу Беев на стойност 15 хиляди лева, а Райчо Низамов, който се е отървал само със заплахата за убийството, съди бившия кмет за 5000 лева. Следващото заседание по делото е на 27 март, когато трябва да бъде разпитан лекарят, оказал помощ на Костадин Писков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби