Свързани новини

26.06.2009 09:33

Доган обясни изказването си в с. Кочан

Видян 3496 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера в Добрич се проведе закрито съвещание с партийния актив в областта, на което присъства и лидерът на ДПС Ахмед Доган, предаде БГНЕС.


"Контекстът на изказването ми в с. Кочан, община Сатовча, бе взаимодействието между местната власт в лицето на кмета с парламента и със съответните министерства и депутатите като медиатори. Наложи се да обясня какви са правомощията на народния представител – ясно е, че той може само да лобира за отпускането на субсидии и средства от еврофондовете, но няма власт да ги отпуска. Темата бе как се реализира връзката на една партия, която е в управлението и има три министерства с общинския кмет. Естествено, че лидерът на партията има изключително голяма роля. Той трябва да съблюдава за справедливото разпределение на средствата, за редуциране на проектите от гледна точка на ефективно инвестиране в съответната община", каза Доган..
"В България кметовете в стремежа си да имат лично политическо пространство приписват всичко направено на себе си. Понеже в Сатовча въпросът бе много актуален, се наложи да обясня самата технология на властта – че кметът няма други компетенции, освен да предложи проекта. Останалото зависи от съответните министерства, а те пък зависят от мен. Затова съм лидер и основната отговорност е моя. Това е технологията на властта и който не я разбира, а търси подводни камъни, значи не е готов да управлява. Когато имаш дефицит на идеи, когато не си осъзнал приоритетите и не разполагаш с концепция за управление и то в условия на криза и се хващаш на една обикновена обяснителна схема, значи не просто не си в час, а си много зле", категоричен бе Ахмед Доган.
Мажоритарният кандидат на БСП е известна личност, има и парламентарна практика, добър юрист е, запознат е с цялата административна технология на властта, нормално е там да има предпочитания от нашите избиратели, каза Ахмед Доган в отговор на въпроса ще подкрепи ли ДПС някой от мажоритарните кандидати след като не издигна собствен в Добричка област.
За нас не е важно да бъдем на всяка цена във властта. Страната ще има правителство. Самата криза предполага следващия кабинет да бъде предимно центристки с лек консервативен уклон. Стратегията на правителството трябва да бъде наблюдение на финансовата стабилност, гарантиране на инвестиционната политика, защита на спестяванията. Трудно могат да се правят либерални стратегии по време на криза. Естествено е, че ще има по-спешни мерки и по-консервативна политика – това се прави и в ЕС. За ДПС е важно да бъде политически фактор, независимо дали ще сме в управлението или в опозиция, каза още Ахмед Доган. Без нас трудно може да има силна опозиция и силно правителство, стабилна държава, заяви в заключение лидерът на ДПС.
Целта пред ДПС е да излъчи двама народни представители от Добричка област. Това заяви водачът на листата в Осми Добрички многомандатен избирателен район Корман Исмаилов. Правим позитивна кампания, стремим се да бъдем близо да избирателите, да посетим малките градове, селата, махалите, каза още лидерът на младежката организация на ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Георги Георгиев

Спряхме Аферата с имотите в Южния парк: Георги Георгиев

"Спряхме Аферата с имотите в Южния парк ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни