Свързани новини

25.06.2009 16:19

Премахват доживотния затвор без право на замяна

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премахване на наказанието“доживотен затвор без право на замяна“ предложи правителството на вчерашното си заседание. На него кабинетът одобри концепция за нов Наказателен кодекс. В нея е заложено обсъждането на премахването на най-тежкото в момента наказание в българското законодателство. Според новата концепция доживотният затвор без право на замяна в много отношения бил присъда по-нехуманна и от смъртното наказание. Както е известно, за премахване на екзекуциите се заговори веднага след началото на демократичните промени у нас. Първоначално президентът Желю Желев наложи мораториум върху смъртното наказание, а впоследствие то бе отменено и чрез промяна в законодателството.


В новата концепция влиза и отпадането на наказания като „лишаване от звания, ордени и медали“ и „обществено порицание“. Според кабинета те вече са изгубили смисъл, тъй като превъзпитателният им ефект е изчерпан.


Правителството одобри отчета за 2008 г., според който в България е регистриран най-висок ръст на раждаемостта от 14 години насам. Все още обаче прирастът ни е отрицателен, а като сериозен проблем остава застаряването на нацията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева