Свързани новини

25.06.2009 13:14

А. Цветков: Студенти и ученици от провинцията ще пътуват безплатно

Видян 1658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Студенти и ученици ще пътуват с преференции в Столичния градски транспорт, независимо къде е тяхната адресна регистрация и къде учат. Това предложение на зам.-кмета по транспорт Александър Цветков бе прието на редовното заседание на общинския съвет, предаде БГНЕС.


По този начин по-евтино ще пътуват студенти и ученици от цялата страна по същия ред, както досега услугата се е извършвала за учащи в София. Необходимостта от въвеждането на изменението на наредбата е възприета по препоръка на Комисията за защита на потребителите, за да се намали дискриминационния елемент с преференциите, които предлага Столична община. Всички разходи по новата услуга ще бъдат поети от общината. И затова наредбата ще важи само за територията на общината. Предвижда се и промяна във ваденето на карти за градския транспорт. Вече се допуска тя да се извършва с или без предоставянето на лични данни от потребителите, в зависимост от желанието им. Тези, които предоставят лична информация за себе си обаче, ще имат право на допълнителна опция – да блокират картата си при загубване и да я нулират. Услугата ще се извършва във всички пунктове, където се предлагат електрони карти.
До момента анализът на използването на нощния транспорт показва, че средният брой потребители е около 300-400. От планирания 3-месечен експериментален период до момента е изтекъл малко повече от месец, но контролът се извършва успешно.
По отношението на общинските транспортни фирми, зам.-кметът Александър Цветков подчерта, че когато се говори, че фирмите са на червено или на загуба, трябва да се отчете фактът, че те не функционират на пазарен принцип. През миналата година Столична община е поискала от Министерството на финансите 13,5 млн. лв., с които да компенсира ръстът на цените на горивата. Те обаче не са преведени. Освен това, за последните две години, Столичен автотранспорт АД е закупил 105 нови автобуса. Цветков каза още, че се предвижда ограничаване на местата за служебен абонамент по улиците на София. Така че те да не надвишават 50% от местата за паркиране на една улица. Доклад за това е внесен в комисиите на Общински съвет, а в момента се извършва анализ на улиците, където абонаментът заема повече от 50% от местата за паркиране.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв