Свързани новини

24.06.2009 19:14

Такса смет скача догодина

Видян 1298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От догодина най-вероятно ни чака увеличение на такса смет. Тази прогноза направи вчера в Стара Загора зам.-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев, информира tax.bg. Все още не може да се каже точният размер на увеличението, но то ще бъде социално поносимо, смята той.
Всичките 203 общински депа в страната трябва да прекратят експлоатация след 16 юли, според поетите от България ангажименти пред ЕК. Все още обаче не са изградени всички нови станции за съхранение на битови отпадъци, обясни Георгиев. “От планираните регионалните 55 инсталации към момента в страната има готови 30″, уточни той.
По оперативна програма “Околна среда” са отпуснати около 306 милиона лева за доизграждане на 25-те регионални депа. До тогава остава въпросът кой ще поеме увеличените транспортни разходи на общините по извозването на битовите отпадъци.
Според зам.-министъра общото увеличение на разходи за събиране и извозване на сметта ще излезе 6 милиона лева. Той обаче уточни, че не е решен въпросът с финансирането и размера на допълнителните субсидии, които ще получат общините за повишените транспортни разходи за боклука. От ековедомството са изчислили, че с от 20-30% ще се намали обема на боклука, ако битовите отпадъци се събират разделно. 121 са общините в страната, които на този етап остават без регионални депа за отпадъци.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей