Свързани новини

18.06.2009 17:42

Атака остана без парламентарна група

Видян 3919 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес Волен Сидеров и неговата партия Атака нямат парламентарна група. Това стана след като вчера депутатите Георги Димитров и Ваньо Хърков подадоха заявления за напускане на ПГ на Атака. С тяхното напускане групата на Сидеров остана с 9 народни представители, което не е достатъчно за регистрация на ПГ, информира БГНЕС.


На официалната страница на Народното събрание от днес вече няма и парламентарна група на Атака. "Излизането на Георги Димитров и Ваньо Хърков от ПГ на Атака доказва, че са били депутати заради облагите, а не заради идеите." Това бе краткият коментар на Волен Сидеров за случилото се в ПГ. Подреждането на кандидат-депутатските листи е основната причина за последните скандали в партията на Сидеров.
Според Георги Димитров и Ваньо Хърков листите за предстоящите парламентарни избори са били подредени от няколко човека. Те твърдят, че на избираеми места са сложени хора, които изобщо не познават. "Като председател на партията и като ръководство никога не сме поемали ангажимент към който и да е член на парламентарната група или активист на Атака, че ще бъде водач на листа или на избираемо място", каза още Волен Сидеров по повод на обвиненията на двамата депутати. На парламентарните избори през 2005 година Атака спечели 21 депутатски места и беше четвърта политическа сила в Народното събрание. Само месец след започването на работата на новия парламент групата на Атака напуснаха 4-ма народни представители. Процесът на разпадане не спря и така се стигна и до пълния разпад на ПГ късно снощи. Сред напусналите ПГ на Атака бе и известният български учен Петър Берон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!