Свързани новини

14.06.2009 16:21

Пуснаха ментета на БСП и Лили Иванова в листите

Видян 2229 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две коалиции с имена сходни на това на Коалиция за България, в която е БСП, бяха регистрирани в ЦИК за парламентарните избори на 5 юли. Това са “Българска лява коалиция” и “Коалиция за родината”. Предизборният трик явно цели отклоняване на част от гласовете за червените. Интерес от това има главно ГЕРБ. Тази тактика беше използвана и срещу НДСВ през 2001 година. Тогава Костов пусна за парламентарните избори 2 формации със сходни имена – Коалиция „Симеон ІІ“ и Коалиция „Национално обединение за Цар Симеон ІІ“.  Едната едва не влезе в парламента с 3,44%, другата взе 1,70%. Така сините насила набутаха Доган за коалиционен партньор на Царя. Упражнението не е евтино – само депозитът за регистрация в ЦИК е 50 хил.лв., доста хиляди струва съдебната регистрация и набирането на подписи.


В листите на ГЕРБ има и друг трик. Двама водачи на листи носят имената на попзвезди. В Търговище води някоя си Лили Иванова. Бившата земеделка и любимка на Тодор Живков, която беше фен на НДСВ, сега не крие страстта си към ГЕРБ, но не е давала съгласие за издигане като депутат. Емил Димитров, който е адаш на починалия естраден гений, чиято песен Моя страна, моя България е химн на БСП по негова воля, е мажоритарен и водач на листата на фуражките в София-област.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху