Свързани новини

09.06.2009 09:20

Американските медии: Апатия на евроизборите

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отличителната черта на изборите за Европейски парламент, независимо от страната, в която бяха проведени, бе безразличието, констатират американските медии, цитирани от БГНЕС.


Сред главните причини за апатията са икономическата криза и разочарованието от управляващите политически екипи. Си Ен Ен и вестниците "Бостън глоуб" и "Ю Ес Ей тудей" изтъкват, че избирателите смятат, че Европейският съюз не е направил достатъчно за облекчаване на последиците от кризата. Според "Гласът на Америка" мрачната икономическа атмосфера е настроила избирателите в полза на консервативните партии и на партии с антиимиграционна, националистическа или дори откровено крайно дясна политика.
Недоверието на избирателите към управляващите партии се вижда в големия брой гласове за десните партии и за партиите в опозиция, коментира "Вашингтон поуст". Макар че повечето европейски правителства успяха да избегнат унизителни поражения, избирателите в много държави наказаха управляващите политически партии заради растящата безработица и свиващите се икономики, пише "Ню Йорк таймс". Гневът на избирателите ги накара да накажат управляващите политически партии в Испания, България, Унгария, Латвия, Гърция, Ирландия и Великобритания. "Ню Йорк таймс" и други медии коментират, че политическите партии в 27-те държави - членки на Европейския съюз, са провели главно национални кампании, които са прелюдия към предстоящите в поне няколко държави парламентарни избори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец