Свързани новини

04.06.2009 12:27

В Бургас няма съдов хирург за лятото

Видян 1907 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Критична е ситуацията със съдовата патология в Бургаската болница. Това де факто създава много тежък проблем за съдовата патология. Налага се пациентите дори и по спешност да търсят здравна помощ от други областни болници. Това е недопустимо в 21 век, особено за случаите, които изискват светкавична намеса, с цел спасяване на човешкия живот, и трябва да накара много ръководители на здравни ведомства да се замислят за създадената критична ситуация в Бургаската болница".


Това споделиха днес реаниматори от МБАЛ в областния град, цитирани от  БГНЕС. "Не смеем да си помислим какво ще се случи това лято в Бургас и областта, когато летовниците ще са над 1 млн. души и много от тях ще имат нужда от такова лечение и помощ. Липсата на административен контрол от страна на държавата към ръководството на Бургаската болница води до редица неудачи в областта на здравеопазването, касаещ нашият регион и по-точно нашето здраве", споделиха още специалистите. "Смятаме, че на това трябва да се сложи край, тъй като много пациенти умират, защото не могат да достигнат до здравното заведение, където може да им се окаже необходимата спешна медицинска помощ".


Абсурд е, че повече от година в болница, която обслужва 90 процента от населението в областния град няма такъв специалист. "Само един съдов хирург-доц. Таньо Кавръков идва, но само за консултация от болницата в Стара Загора. Виновна е здравната ни система", каза д-р Бойко Миразчийски, зам. директор на Бургаската болница. "Обучението на колега, който иска да вземе специалност съдова хирургия е много скъпо. Това е другият абсурд", каза още д-р Миразчийски. Оказа се, че в Бургас няма и специалисти, които да лекуват късните усложнения от диабета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от