Свързани новини

01.06.2009 16:14

Съветници: Повишаването на такса смет е грешка

Видян 1291 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приходите в бюджета за първите пет месеца на 2009 г. са доказателство, че кметството не трябваше да повишава такса смет на софиянци. Така общински съветници от опозицията коментираха пред 19` данните за изпълнението на бюджета, представени пред медиите от зам.-кмета по финансите Минко Герджиков в неделя. Общинарите подчертаха изрично, че Столичният общински съвет не е получил официални данни за приходите в софийската хазна. Според данните към 30 май администрацията е събрала около 400 млн. лв., като 212 млн. лв. са от местни данъци и такси, а 128 млн. лв - от други приходи. Досега Столична община е събрала с 40 млн. лв. повече от местни данъци и такси в сравнение със същия период на 2008 г.


Според зам.-кмета общината има резерв от несъбрани вземания от предишни години, които могат да се получат през тази. Това ще е основният буфер на бюджета на общината, смятат от „Московска“ 33. Резерв е и приватизационният фонд, където има 100 млн. лв. Предимството на София е и че има достъп до нисколихвени кредити, посочи Герджиков.


От възмездни сделки в общината са постъпили 21 млн. лв., каза зам.-кметът и посочи, че тук било голямото свиване в приходите. Досега реализираните проекти в инвестиционната програма (400 млн. лв.) са за около 196 млн. лв., или над 40 на сто.


Според Герджиков, ако Законът за управление на отпадъците на София бъде приет, дейностите по реализиране на проекта за завод за боклука щели да бъдат силно затруднени. Припомняме ви, че от ековедомството изрично заявиха, че със закона Столичната община ще запази качествата си на бенефециент по проектите на ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.