Свързани новини

01.06.2009 08:35

Синята коалиция: ЦИК в ролята на политическа маша

Видян 1664 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната избирателна комисия регистрира Синята коалиция за участие в изборите, но e очевидно, че битката й срещу Синята коалиция и демокрацията ще продължи. Това се казва в открито писмо до медиите на съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов, цитира БГНЕС.


"Въпреки изричното решение на ВАС от 31 май, представителите на ДПС са се опитали отново да провалят регистрацията, напускайки заседанието и нарушавайки кворума, което е пряк опит за саботиране на изпълнението на съдебното решение. Неизпълнението на съдебното решение и нарушението на закона, който урежда формирането на законодателната власт в България, е престъпление и може да бъде квалифицирано като опит за провеждане на незаконни избори и формиране на противоконституционна власт. Посочваме това, за да знаят някои от членовете на ЦИК докъде стигат и за какво може да им се търси отговорност. След като ЦИК влезе в ролята на политическа маша в ръцете на управляващите, пренебрегваща съда и законите в държавата, очакваме битката й срещу Синята коалиция да продължи:
-очакваме ЦИК за четвърти път да наруши закона. Отново да се опита да регистрира фалшивата партия на Юруков.
-очакваме в някои Районни избирателни комисии да откажат регистрация на кандидатите на Синята коалиция. Обжалването не подлежи на съдебен контрол и зависи единствено от волята на ЦИК. Тази засада управляващите поставиха при последната промяна на закона за изборите. Това грубо ще опорочи изборите и ще ни накара да ги атакуваме пред Конституционния съд. Битката на управляващите срещу Синята коалиция и демокрацията навлиза в своята решителна фаза.
Ние, лидерите на Синята коалиция няма да допуснем да бъде потъпкано правото на свободен избор на българските граждани, ще защитим демокрацията в България и ще разобличим всички опити на управляващите да фалшифицират изборите, за да задържат властта. Във войната срещу демокрацията държавният глава е конституционно задължен да поеме цялата отговорност за действията на назначената от него „Централна избирателна комисия” и да защити свободата и демокрацията в България”, се казва още в писмото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак