02.10.2008 16:06

„НА УЧИТЕЛЯ... С ЛЮБОВ”

Видян 6058 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.6000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стоян Георгиев с шокиращ разказ за българското училище


Шокиращ разказ за българското училище ще ни предложат в събота и неделя bTV Репотрерите. Стоян Георгиев влиза в ролята на учител, за да разкаже на зрителите каква е ситуацията в едно българско училище днес. Журналистът на bTV, известен с ударните си репортажи със скрита камера, става учител по английски език в столичния квартал Враждебна. Пред зрителите на bTV той разкрива шокиращи факти за ежедневието на учениците и учителите и отношението им към образователната ни система, документирани от камерата на Валентин Николов.
От разследването в две части, което зрителите на bTV ще проследят веднага след bTV Новините на 4 и 5 октомври, ще стане ясно до какви крайности могат да стигнат учениците в демонстрацията на абсолютно пренебрежение и неуважение към учителя. Правилникът не дава право на преподавателя да изгони онези, които бойкотират часа, но доколко забележките вършат работа – зрителите ще разберат от разследването. bTV Репортерите установяват, че вече никой не се страхува от контролни, а ученичка в 5-ти клас е напълно наясно какво означава думата „курва”. „Учителят” Стоян Георгиев получава уроци по сваляне на момиче, както и покана за тройка.
Как трябва да се държи един учител, за да стане спечели поне малко респект и доверие от страна на учениците? Какви са най-новите тенденции в училищните побои? Защо ученичка иска директорката да я изключи? И как след 5 години изучаване на английски език и общо 4 научени думи ученик може да има само петици и шестици? Отговорите – в bTV Репортерите от 19.30 в събота и неделя.
От разговорите в учителската стая Стоян Георгиев научава, че това, което вижда в кварталното училище във Враждебна, изобщо не е изключение. В разследването учителите споделят какво ги мотивира да продължават да упражняват тази професия, въпреки занижения й престиж и мизерното заплащане. Какъв е изводът за политиката на държавата ни спрямо образованието - зрителите ще разберат в bTV Репортерите през уикенда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец