Свързани новини

12.05.2009 17:14

Ковачки иска 100 млн. лв. за дела си в Общинска банка

Видян 1855 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесменът Христо Ковачки е изразил готовност да продаде дела си в “Общинска банка“ на Столична община срещу сума, близка до 100 милиона лева, съобщи в понеделник Mediapool като се позова на свои източници. Бъдещето на финансовата институция е било обсъдено на 8 май на нарочна среща между него и шефа на градския парламент Андрей Иванов. 


Бизнесменът държи малко над 25% в “Общинска банка“, което му осигурява блокираща квота при вземане на решения от управителния и надзорния съвети. Дялът беше придобит през 2004 г., когато няколко общински дружества продадоха без предупреждение своите участия на фирми на Ковачки, припомня електронното издание. Веднага след това е прокарана и промяна в устава, което дава на бизнесмена пълен контрол върху банката. На този етап общината не смята да купува акциите на Ковачки. Според информация на Mediapool кметството щяло да се опита да прокара промяна в устава. Единственото споразумение, постигнато на срещата, е било за подмяна на двамата общински представители в управителния и надзорния съвет на банката.


Защитавайки исканата цена за своя дял в “Общинска банка“, представителите на Христо Ковачки са дали пример как през миналата година Държавният резервен фонд на Оман е платил 130 милиона евро за 33% в Кооперативна търговска банка. От своя страна, представителите на кметството са заявили, че 100 млн. лв. са твърде много пари предвид кризата на финансовите пазари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец