Свързани новини

01.10.2008 14:12

Спасителната операция на кораб “Толстой” закъсняла с 12 часа

Видян 1828 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 12 часа закъсня спасителната операция на кораб “Толстой”. Това съобщи днес бившият главен механик на спасителя “Перун” Николай Димчев.


Той отчете като друга грешка прекратяването на търсенето през нощта. Според Димчев единствено кораб “Перун” е бил в състояние да продължи операцията в тъмната част на денонощието, но това е било невъзможно тъй като той трябва да се обслужва от поне 14 души, а в момента екипажа му е само 10. Това именно е наложило участието в спасителната операция на моторния катер “Мизар”, смята Димчев. Бившият главниен механик на спасителния кораб “Перун” Николай Димчев се жалва днес пред журналисти, че не е бил преназначен на плавателния съд. Той обясни, че на 10 септември тази година екипажите на “Перун” и моторния катер “Мизар” са били съкратени от Изпълнителна агенция “Морска администрация” с уговорката, че до 10 дни те ще бъдат преназначени в Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”. Според него една от версиите той да не бъде назначен е, че е председател на Синдиката на моряшкия профсъюз и е неудобен на ръководството.
БГНЕС припомня, че през август тази година “Перун” заедно с моторният катер “Мизар” преминаха от Изпълнителна агенция “Морска администрация” към Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”. Тогава заедно с двата плавателни съда, които са частно-държавна собственост, към новия собственик беше прехвърлен и 45-членния им екипаж. Димчев обясни, че наистина 10 дни след като хората са били съкратени 10 души от екипажите на “Перун” и “Мизар” са получили своите нови договори, но други 10 са останали на улицата без никакви обяснения. Той допълни, че останалите 25 души са се пенсионирали доброволно, защото са решили да вземат по 6 работни заплати, които им се полагат по закон. Димчев има 33-годишен стаж на море. Последните 18 години той се е занимавал изцяло с търсене и спасяване и твърди, че е един от най-добрите специалисти в тази област. Според него през последните две години ръководителите в бранша са “парашутисти” и извършват “камуфлажни” търсения и спасявания. Димчев бе категоричен, че ще потърси правата си в съда. Информацията е на кореспондента на БГНЕС във Варна.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец