Свързани новини

08.05.2009 09:09

Пожар гори трети ден в Калифорния

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пожар, който разруши десетки домове за милиони долари и рани десет огнеборци, горя трети ден близо до Санта Барбара (щата Калифорния), предаде БГНЕС.


13 500 души вече са напуснали домовете си, докато 1 400 пожарникари се опитват да овладеят пламъците, които се предполага, че са резултат от палеж. Вчера през деня пожарът бе засегнал 5,25 кв.км. Екипите трябва да се справят с 38-градусовите температури, а топлите, сухи ветрове им пречат да овладеят стихията. Властите се опасяват, че пламъците може да се насочат към по-населените зони, докато се очаква засилване на вятъра.
Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер, който проповядваше пожарна безопасност в щата през последните няколко дни, посети мястото на пожара и заяви, че са разрушени десетки жилища. Други 3 500 къщи са заплашени, а 13 500 души е трябвало да се евакуират. Някои от тях са пренебрегнали заповедта и са останали в опит да спасят имуществото си. "Лос Анджелис Таймс" съобщи, че пожарните екипи са спасили група ученици, които са били на къмпинг и са се оказали отрязани от огъня. Шварценегер обяви извънредно положение в Санта Барбара, което освобождава извънредни средства и екипировка.
В същото време в южна Аризона, пожарните екипи се борят да се справят с пожар, който изгори три къщи и засегна 16,19 кв.км планинска растителност. "Огънят не напредва", заявиха властите. "Имаме линия около него и работим по овладяването му".
През ноември в Санта Барбара бяха разрушени над 200 къщи при пожар, започнат от местни ученици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни