17.04.2009 11:09

Журналисти на мълчаливо бдение против панаир на Разпети петък

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Журналисти от Панагюрище организират днес мълчаливо бдение пред храма "Св. Успение Богородично" в града в знак на протест срещу провеждащият се ежегодно на Разпети петък градски панаир. Представителите на медиите са категорични, че е недопустимо в деня на разпъването на Христос да има атракциони и веселие. Първоначално преди години панаирът е предлагал единствено глинени съдове за предстоящия празник. Според главния редактор на вестник "Време" Меглена Георгиева от десетилетие с помощта на общината тържището се е превърнало в сборище, което накърнява Христовия кръст и християнските добродетели. "Не бива да се поругава кръста, в който са се заклели панагюрските въстаници. Очакваме да ни подкрепят хора, които мислят като нас. Надявам се, че ще има много наши съмишленици, които ще запалим свещ. Ще бъдем на мълчаливо бдение. Така сме го решили като форма. Не се връзва според нас символиката на този празник да предприемем, каквото и да било друго. Така, че мълчаливото бдение ще е нашата форма на протест," обясни Георгиева.


Информацията е на БНР, цитирани от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на