Свързани новини

03.04.2020 15:46

Депутатите приеха нови правила за работа на НС

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Разделени на две групи и по график ще гласуват законите в пленарна зала депутатите, а по време на обсъжданията в залата не може да са повече от 1/4 от всички 240. Това са част от новите правила, по които ще работи Народното събрание по време на извънредното положение, предаде 24 часа.


Със 119 „за“, 54 „против“ и 0 въздържали се депутатите приеха внесените промени в правилника на парламента. Промените предвиждат още внесените законопроекти да се разглеждат само от водещата комисия, а не от няколко комисии както беше до сега.


Отменят се и депутатските ваканции около великденските празници както и лятната ваканция от 1 до 31 август. Регистрацията на депутатите пък вече ще започва час по-рано преди заседанието.


Председателят на НС ще определя началния час на гласуването, като той не може да е по-малко от 30 мин. след края на разискванията. Депутатите ще се разделят на две групи, които гласуват по график в пленарната зала чрез компютъризираната система в НС, а резултатите се обобщават от секретатите в парламента.

24 часа пък е срокът за внасяне на писмени предложения за промени в законите, приети на първо четене. На второ четене депутатите отново ще гласуват по график, разделени на две групи.

Вносители на приетите промени в правилника на НС са Красимир Ципов от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС и Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“.

Разискванията по новите правила продължи повече от час, а депутатите се отклониха в теми като замразяването на депутатските заплати и партийните субсидии.

 


 


 

 

 

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец