Свързани новини

09.04.2009 11:21

Калфин се срещна с представители на българската общност

Видян 4509 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Посолството на Република България във Вашингтон бе домакин снощи на среща на заместник министър-председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин с българската общност от района на федералната столица Вашингтон, съобщиха от преслужбата на МВнР, цитирани от БГНЕС.


Министър Калфин говори по редица въпроси, сред които процеса по приемане на страната ни в американската програма за безвизово пътуване (Visa Waiver Program), за състоянието на българската икономика в условията на глобалната криза и др. Ивайло Калфин сподели и идеи за провеждането на насрочените за м. юни 2009 г. в България избори и в този смисъл призова българите извън пределите на родината да упражнят правото си на глас.


Броят на българите в САЩ през последните години значително се увеличи. По данни на българското посолство във Вашингтон около 300 хиляди българи постоянно пребивават в САЩ, като най-многочислена е колонията в Чикаго (около 100 хил. души). Вашингтон е сред градовете, където за нашите сънародници е открито училище за изучаване на български език, история и география. В града има и местно сдружение на българската общност под формата на търговско-икономически център, както и студентски сдружения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв