Свързани новини

27.03.2009 19:05

Увреждания на сърцето са причината за смъртта на 6-годишното дете

Видян 1937 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мнението на тримата експерти, които изготвихме съдебномедицинската експертиза по случая на починалото във варненска клиника преди операция на сливиците момченце Марин Георгиев е, че се касае за внезапна сърдечна смърт.


Това съобщи директорът на Съдебна медицина към болница “Св. Марина” доц. Добринка Радойнова. По думите й смъртта на детето е настъпила вследствие на уврежданията на сърцето, които то е имало поради заболяване от мускулна дистрофия. 6-годишното момченце умира преди рутинна операция от трета сливица. Инцидентът става в 14, 30 часа на 26 февруари, като само пет минути след упойката Марин получава сърдечен арест. Докато той е бил в операционната зала, родителите му са чакали отвън, но по думите им, в продължение на два часа никой не ги е информирал за това какво точно става. Интервенцията е трябвало да бъде извършена от хирурга д-р Юри Русев и анестезиолога д-р Ели Райнова, но след като състоянието на детето се е влошило, по думите на бащата, в операционната е влязъл и заместник-шефът на Медицинския център. Въпреки опитите, лекарите не успяват да го спасят. След настъпването на смъртта е подаден сигнал във Второ районно управление за съдебна експертиза.
“Не мога да кажа дали детето е починало вследствие на лекарска грешка или дали упойката не е била дозирана правилно, тъй като подобна информация не ни е изисквана от прокуратурата. Обект на нашите изследвания беше това да изясним причината за смъртта на момчето”, обясни доц. Радойнова. По случая работи Варненската окръжна прокуратура, още на 26 март бе започнато досъдебно производство за смърт поради незнание или немарливо изпълнение на служебни задължения. Наблюдаващият прокурор е Николета Арнаудова. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...