Свързани новини

26.03.2009 14:33

Правителството стартира процедурата за Бюджет 2010 г.

Видян 1500 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерският съвет стартира бюджетната процедура за 2010 г. В решението поетапно са определени отговорностите на ведомствата, заети с подготовката на бюджета, информацията и сроковете, в които те трябва да я предоставят на МФ, МС и НС, предаде БГНЕС.


В бюджетната процедура за 2010 г. е отчетен фактът, че годината, в която той ще се планира, е година на избори, което налага извършването на преглед на изпълнението на политиките и оценка на постигнатите резултати в мандата на настоящото правителство. Друг важен момент при разработването на процедурата е да се осигури възможност за отчитане на динамичната макроикономическа среда и за реакция при наблюдаване на неблагоприятни тенденции в параметрите, които са база за съставянето на проектобюджета за следващата година. Осигурена е и възможност за приоритизиране на политиките и мерките в следващия тригодишен период в условия на приемственост с поетите досега ангажименти.В документа са запазени основните правила, залегнали в бюджетните процедури от предходните години, които са свързани с разработването на основните бюджетни документи – средносрочната фискална рамка и основните допускания за периода 2010-2012 г., тригодишните бюджетни прогнози за 2010-2012 г. и проектобюджетите за следващата година на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити. В правилата са заложени изисквания за разработването на политики. Те съдържат и правила за подготовката на предложения за нови инвестиционни проекти, за чието финансиране през 2010 г. се предвижда сключването на споразумения за държавни заеми и/или издаването на държавна гаранция. Запазването на основните елементи на процедурата в условията на все по-осезаемо отражение на ефектите от глобалната финансова и икономическа криза върху националната икономика и върху бюджета цели поддържане на устойчивост и последователност на процесите и процедурите за прозрачно разпределение и управление на финансовите ресурси и ограничаване на рисковете за икономиката и бюджета. Спазването на бюджетната процедура е елемент от доброто управление на публичните финанси, гарантира повишаване на ефективността на разходите и на отговорностите на разпоредителите с бюджетни кредити при разпределението и управлението на финансовите ресурси. Създават се и условия за дискусия и прозрачност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на