Свързани новини

26.03.2009 09:59

Дейвид Камерън подкрепя борбата срещу корупцията на РЗС

Видян 1536 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Впечатлени сме от направеното в борбата с корупцията от Ред, законност и справедливост /РЗС/. Заради постигнатото от тях бихме искали да работим заедно по новата политика на бъдещия Европейски парламент след изборите!" Това каза депутатът в парламента на Великобритания и министър в сянка за Европа Марк Франсоаз след края на срещата между лидерите на британските консерватори Дейвид Камерън и на РЗС Яне Янев, предаде БГНЕС. Пренебрегвайки протокола, Дейвид Камерън посрещна Яне Янев в коридора пред кабинета си - явен знак за особеното му благоразположение към първия български политически лидер, който той прие лично. Още в началото на срещата, в която участва и независимият депутат Димитър Абаджиев, Камерън се е поинтересувал от актуалната обстановка в България и е изразил надежда РЗС да продължи действията си срещу корупцията и политическата мафия в България.
Дейвид Камерън е подкрепил усилията на Янев и РЗС в тази посока и е предложил пълната подкрепа на Консервативната партия за кампанията на партията за предстоящите европейски и парламентарни избори. Двамата политици са изразили общо желание да работят за по-прозрачна и по-малко протекционистична Европа, по-близка до гражданите и регионите. Те са били единодушни, че ЕНП със сегашната си политика не е в състояние да отговори на предизвикателствата на световната финансова и икономическа криза. Лидерите на двете партии са обсъдили възможността за създаване на нов консервативен икономически план за изход от кризата, който да бъде реализиран от парламентарната група на консерваторите в бъдещия европарламент. Участвалите в срещата политици са обсъдили евентуални общи действия на РЗС с българските партии, членуващи в Европейската народна партия само след изборите. "Мисля, че се състоя много добър диалог между двамата политици и се надяваме на тясно сътрудничество в бъдеще като резултат от проведените разговори", изтъкна Марк Франсоаз за срещата Камерън-Янев. "Дейвид Камерън промени Консервативната партия. Убедени сме, че той може да промени Великобритания. Работейки в партньорство, смятаме, че с течение на времето той може да спомогне за положителни промени в Европа", каза в заключение близкият до лидера на консерваторите британски политик.
Дейвид Камерън оглави консерваторите през декември 2005 г. с ясен мандат да промени партията и страната. Преди да стане депутат, той е работил за бизнеса в медийната компания "Карлтън Комюникейшънс" и за правителството като специален съветник. Социологическите проучвания във Великобритания категорично го сочат като най-вероятен бъдещ премиер на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци