Свързани новини

26.03.2009 09:27

"Чикаго трибюн" и "Лос Анджелис Таймс" се сливат

Видян 1035 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Чикаго трибюн" и "Лос Анджелис Таймс" обединяват бюрата на репортерите си в чужбина в една обща организация, която ще обслужва всички вестници на медийната група Tribune Co. Общата редакция ще се ръководи от Лос Анджелис, където е седалището на репортерските екипи в чужбина, съобщи БГНЕС. 


"Чикаго трибюн" ще работи с "Таймс" ежедневно, за да се уточняват темите за отразяване. В момента "Чикаго трибюн" има репортери в пет града в чужбина /Бейрут, Исламабад, Лондон, Мексико и Москва/, а Лос Анджелис Таймс - има около 15 репортери от Багдад до Сеул. Много от американските вестници, изправени пред проблема с падане на приходите от реклами и падащите тиражи, намалиха своите бюра в чужбина и се концентрираха върху отразяването на местни новини. Това обаче не е редакционната политика, която трябва да се води според медийната група. Главният редактор на международния отдел на Лос Анджелис Таймс Брус Уолъс заяви, че ангажираността на вестника с международните новини остава силна. Групата "Tribune Co", която контролира "Балтимор сън", "Орландо сентинъл", "Хартфорд кърънт", е поставена под защита на закона за фалитите през декември. Това е втората най-голяма американска вестникарска група по приходи.


От януари 2008 година досега в САЩ са закрити близо 120 вестника. В други 67 издания са съкратени 21 хиляди работни места. Ситуацията във вестникарския бранш се влоши в резултат на много причини, сред които промяната на навиците на читателите, икономическата криза в страната, както и редица допуснати грешки в индустрията. Все повече американци не си купуват вестници, тъй като предпочитат да четат електронните им издания. Според последни данни през 2008 година приходите на печата в САЩ са възлезли на 38 милиарда долара, а през 2007 година - на 49.5 милиарда долара. През първото тримесечие на тази година печалбите на вестниците продължават да намаляват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.