17.03.2009 18:06

Инвеститори търсят финансиране за яхтени марини

Видян 1902 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повечето инвеститори търсят финансиране за изграждане на яхтени пристанища в България, заяви председателят на Федерацията по ветроходство Станислав Касъров. Големи проекти за изграждане на яхтени пристанища по Българското Черноморие има в Несебър, Поморие, Варна, Балчик, Созопол, Ахтопол, Бяла, Царево, Бургас и др.  Пазарът на яхти е динамичен и очаквам раздвижване в началото на летния сезон, каза Касъров. По думите му покупката на яхта е скъпо удоволствие, но си остава дългосрочна инвестиция. Оборотът на пазара на луксозни яхти в България през миналата година надхвърли 30 милиона евро, сочат данните на вносителите. По техни изчисления само през последните две години са продадени повече от 150 нови яхти.
 Тези и други актуални теми и проблеми в областта на яхтения пазар ще бъдат дискутирани в рамките на конференцията на HYPO Bulgaria Boat Show 2009, което събитие ще се проведе за четвърти път от 21 до 26 май на Морска гара - Варна. “През последните години сме свидетели  на изключителна динамика в  развитието на пазара на всички видове морски моторни и ветроходни яхти. Тази положителна тенденция, както и обновяването на старите яхтени пристанища и изграждането на нови, са много важни теми за дискусии в променената икономическа ситуация”, заяви Ивайло Жеглов, управител на “Експо Тим”, един от организаторите на HYPO Bulgaria Boat Show 2009. Изложението е единственото, което се провежда на вода и е най-голямата традиционна среща на производители и търговци от този бранш с крайните  потребители.
 На HYPO Bulgaria Boat Show 2009 ще бъдат представени около 50 яхти, сред които ще има премиери за България и региона. Изложението ще събере вносителите на яхти в страната. Общата площ, на която лодките ще бъдат разположени, е около 4 хил. кв. м, като над 25 от съдовете ще са на вода, а останалите ще са на сушата. “Яхтинг БГ” ще представи Azimut, която е техен вносител в България. За втора година ще бъдат показани на българския пазар лодките на италианската корабостроителница Baia, която е известна с производството на бързи луксозни яхти. Вносител е "Ай Си Ес яхтинг". Сред останалите изложители са "Ел Зет яхтинг", "Вексел яхтинг", “Сейл Марин”, “Марина системс”, “Каданс”, “Макс макейн”, “Донзи” и др.
 На HYPO BULGARIA BOAT SHOW 2009 ще бъдат експонирани също леки  автомобили, малки хеликоптери, мотори, скутери, леководолазна екипировка, спортни стоки и аксесоари, които ще бъдат представени на щандове или в специално монтирани шатри.


Данни за BULGARIA BOAT SHOW от 2008 г.:


изложението е посетено от над 8000 човека
конференцията е посетена от над 100 човека
изложени над 50 лодки на вода и суша
над 1550 кв. м изложбена площ на сушата
изложението и конференцията са отразени от над 40 медии – вестници, списания, радиа, телевизии и интернет информационни сайтове


Какво да очаквате на “HYPO BULGARIA BOAT SHOW 2009”


По-добра организация
По-добра инфраструктура
Създаване на VIP пакети за посещение на изложението
Издаване на VIP карти за посетители
Изпращане на покани за ексклузивно посещение на изложението до над 5000 човека, предимно от бизнес средите
Организиране на настаняване в луксозни хотели при специални условия и отношение
Интернет сайт на събитието – www.bulgariaboatshow.com
Организиран пресцентър за информационно обслужване на медиите
Организиране на VIP партита на суша и на вода
Забавления и музикални програми
Специални турове с яхти



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева