Свързани новини

17.12.2018 16:52

Ердоган: Турската армия ще навлезе отново в Сирия

Видян 2265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Турската армия е завършила подготовката за евентуална операция на изток от река Ефрат в Сирия, която може да започне всеки момент, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турския телевизионен канал НТВ, на който се позова БТА. Ние можем да започнем операциите на територията на Сирия всеки момент. Нашата храбра армия е завършила подготовката и плановете за това. Можем да влезем ненадейно някоя нощ, каза Ердоган в изказване в Коня, предаде Дир.бг.
 
Ердоган обяви на 12 декември, че до няколко дни Анкара ще започне операция на изток от р. Ефрат в Сирия срещу сирийската кюрдска милиция Сили за защита на народа, която Анкара разглежда като терористична организация, свързана с Кюрдската работническа партия /ПКК/. От 2016 г. насам Турция проведе две военни операции на територията на Сирия - "Ефратски щит" и "Маслинова клонка".

Ердоган подчерта днес, че при операцията няма да пострадат американските военнослужещи, намиращи се в контролираните от сирийските кюрди райони. Президентът каза също, че е обсъдил въпроса за евентуална операция с американския си колега Доналд Тръмп, който е дал положителен отговор.

Още миналата седмица Ердоган каза, че "ще започнем операцията за прочистването от сепаратисти терористи на изток от Ефрат до няколко дни" и подчерта, че американските военни в района не са цел на планираната операция.Турските военни ще координират със САЩ операцията в Североизточна Сирия, заяви в същото време говорителят на турския президент пред кореспондент на ТАСС.

Ние определено ще координираме (операцията). Ние ясно дадохме да се разбере, че не можем да позволим


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец