Свързани новини

17.12.2018 16:15

Шефът на АПИ: В Западна Европа и САЩ при такъв снеговалеж затварят пътя

Видян 1729 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов коментира ситуацията със снегопочистването по основните пътища и заяви, че при такъв снеговалеж в Западна Европа и в САЩ просто затварят пътищата, „а ние българите искаме винаги някой да е пред нас и да чисти“. Глосов обясни, че срокът за почистване на автомагистралите е два часа след спиране на валежа, а за останалите класове пътища сроковете са по-дълги. Той застана пред медиите след откриването на лот 3.3 от АМ „Струма“, предаде Гласове.


„Снегът не ни изненада – имаше готовност от страна на пътноподдържащите фирми. Единствено може би закъснение се получи при започване на почистването в района на Кюстендилска област от АМ „Струма“, но фирмата ще бъде санкционирана. Въпреки всичко ние сме спазили нормативните срокове“, заяви председател на УС на АПИ, цитиран от "Фокус".


Глосов подчерта, че е направено всичко възможно пътищата да бъдат проходими. Той добави, че на АМ „Хемус“ товарни автомобили са си позволили да навлязат в зона, забранена за тях, заобикаляйки знаците, след което съответно са били санкционирани.


„Вчера и на АМ „Хемус“, и на АМ „Струма“ бяха задръстени аварийните ленти и се наложи служители на пътноподдържащите фирми да молят един по един шофьорите да се изместят, за да минат снегорините“, коментира Глосов. Той призова щофьорите да се движат с автомобили с хубави гуми, които са пригодени за тези условия и ако има възможност да не тръгват на път в такава обстановка.


Ще направим всичко възможно приложението LIMA да бъде подобрено и да бъде съвместимо с тол-системата, каза още на брифинга след откриването на лот 3.3 от АМ „Струма“ той. И уточни, че приложението LIMA непрекъснато дава проблеми, тъй като много бързо се развиват технологиите в мобилните услуги и трудно може да се наваксат измененията в софтуерите.


Глосов допълни, че от АПИ имат забележки към доставчика на приложението, тъй като реакцията му относно новите технологии е много бавна, но ще опитат да поправят това.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог