Свързани новини

17.12.2018 15:52

Най-много бира пият в Монтана и Русе

Видян 1464 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Средно 140 са халбите, консумирани на глава от населението в ЕС през 2017г., информират от Съюза на пивоварите. България е една от страните, в които питието от хмел е на особена почит. 31 % от населението на страната смятат, че бирата е подходящо за тях питие, а близо 1/3  от всички българи са на мнение, че при умерена консумация пивото може да бъде част от модерния начин на живот, съобщи бТВ.


Най-много бира пият в Монтана и Русе – 11 пъти месечно. Българинът слага на трапезата си пиво средно по 10 пъти през лятото и осем пъти през зимата. В доклада на Съюза на пивоварите е посочено, че мъжете консумират по-често бира, а най-активните любители на пенливата напитка са между 30 и 59 години.


През последните три години у нас производството на бира ежегодно надхвърля  5 милиона хектолитра, а броят на пивоварните от 16 е нараснал на 24. Тенденцията я има и в другите страни на Стария континент – през  2017 г. те са 9 450, а сега – в края на 2018 г., вече надхвърлят 10 700, от които близо 6 000 са микропивоварни.


С производство от 93 млн. хектолитра Германия е водещият пивопроизводител в Европа – една от всеки пет бири, произведени в ЕС, е с произход от Германия, следвана от Великобритания и Полша.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на