Свързани новини

13.12.2018 16:20

Рекетьор от НАП с чадър от кабинета

Видян 2688 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Данъчен служител на име Тончо Томов е събирал колегите си такса "спокойствие", възлизаща на 5000 лева седмично, като мотивирал действията си със съпружеската си връзка с шефката на Главния инспекторат към Министерския съвет Мария Томова, разкрива ПИК.
Томов гарантирал на колегите си, че ако седмично всеки от тях заделя по 100-200 лева, така че да формират сумата от 5000 лева, може да им пази гърба, благодарение на позицията на жена си Мария Томова, която е оглавила Главния инспекторат към МС. Томов обяснявал, че така данъчните ще могат на спокойствие да си рекетират бизнеса и гражданите, когото намерят за добре. Не всички обаче били склонни да влязат в схемата и затова един от тях подал сигнал до ДАНС.
По „чиста случайност” при ареста на 20 служители от отдел Оперативен контрол в НАП, където работил самия Томов, него го нямало на работа.
Разработката по случая е от доста време, но в службите за сигурност се съмняват, че оттам може да е изтекла информация за готвената от тях акция към Томов, тъй като именно той не бил на работното си място в момента на влизането на БОП.
Арестът на данъчните от отдела на мъжа ѝ и разследването около корупционните схеми в него вероятно ще разплетат конците на обвързаности между Тончо Томов и Мария Томова и злоупотребата с влияние. Всъщност Томов се е оттеглил от ръководен пост в данъчния отдел Оперативен контрол именно за да избегне обвиненията в конфликт на интереси заради длъжността на жена си.
Ръководството на НАП не вижда никакъв друг начин да преодолее негативните явления в този отдел, освен да го закрие и да прехвърли задълженията му към други звена в агенцията. Преди това обаче и обвиняемите, и разследваните ще трябва да опишат корупционните схеми, в които са участвали, пред службите за сигурност.


Оставки на върха в НАП-София, в централата на НАП, от ресорния министър Горанов, допуснали 3 рекетьорски ОП Групи, разкрити до момента в данъчната служба, няма. Има 43,4 млн.лв. бонуси за 2018 г. и 10% увеличение на заплатите за 2019 г.
   






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Корупцията е във всички държавни служби!!! Погледнете какво става в Столична община и районните такива!!! Нагли, безочни и инфантилни изроди, правят каквото си искат там, но са НЕНАКАЗАНИ - ВСЕ ОЩЕ!!!!!!!!!!!!! За тези изроди, няма закони, няма страх от наказания, няма нищо! Защото прокурорите са се омотали заедно с тези, които трябва да бъдат в затвора много отдавна!!! Това днес, не е никаква държава, а долнопробен бордей - БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБ - ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!!!

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви