Свързани новини

13.12.2018 15:48

ГЕРБ бойкотира дискусията за изборите, организирана от президента

Видян 2075 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Представители на ГЕРБ не присъстваха на днешната дискусия за прозрачност на изборния процес, организирана от президента Румен Радев. От партията обясниха отсъствието си със служебни ангажименти. Според "Воля", чиито представители също не уважиха форума, подобна среща била закъсняла и не искали да са миманс на БСП, съобщава Гласове.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е в чужбина, а председателят на правната комисия Данаил Кирилов научил за поканата в края на вчерашния работен ден, но днес е пряко свързан с темите в НС. Няма бойкот на президента, това са причините, не искам по никакъв начин да прозвучи укорително, всъщност трибуната за обсъждане е в НС, добави Кирилов в парламентарните кулоари.

Не възразяваме, подчерта той, срещу широк обществен дебат, както и президентът да формира и организира такива събития. Депутатът от ГЕРБ се надява да получат стенограмата от "Дондуков"2.

Данаил Кирилов посочи, че като председател на правната комисия ще му бъде трудно да обясни на т.нар Венецианска комисия, че в изборния ден у нас има видеонаблюдение. В същото време Румен Радев предлага камери там, където се броят бюлетините.

Това са камери с ниска резолюция, не могат да послужат за специфична идентификация нито на лицата, нито на конкретни бюлетини, но нека се чуят всички мнения, добави депутатът. И припомни, че в досегашната практика, възприета от т.нар. Венецианска комисия, и в нейните документи като добри практики е да не се провежда видеонаблюдение, за да се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и