Свързани новини

13.12.2018 09:42

Фандъкова: Тече проверка за липсата на павета

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Общинският съветник Иво Божков сигнализира, че на депо се съхраняват по 2.900 т павета, проверките до момента показват, че там има по 7.200 т. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Здравей България“ по Нова телевизия. „Проверката, която възложих, след сигнала, който ми подаде г-н Божков приключва в следващите дни. Аз имам информация от предварителните доклади. Малко е странно точно избраното време за сезиране на прокуратурата, защото това запитване ми беше зададено още миналата година“, каза още столичният кмет.


 „Общинското дружество „София Инвест“ има задължения да съхранява паветата, които се демонтират от част от улиците. Нашата позиция е, че по главни булеварди и улици е по-добре да се полага асфалт“, коментира тя.

„Проверките ще установят конкретните бройки. До момента те показват, че на депо има по 7.200 т на площадките на „София Инвест“. Аз прочетох, че г-н Божков сигнализира, че там се съхраняват около 2.900 т. Очевидно има разминаване. След като са сезирани компетентните органи, нека проверката да приключи“, обясни тя.


 Фандъкова припомни, че тя е възложила проверка през 2013 година на общинското дружество, с което се е целяло да се установи начинът на съхранение на паветата. Тя посочи, че тогава са констатирани нередности и разминаване в мерките единици, в които се съхраняват тези павета - в килограми, тонове и камиони. „Тогава дружеството получи препоръки, които то напълно всички изпълни. Проверката установява, че като цяло през последните години отчетност на дружеството се води. Нека да приключи проверката, която съм възложила. Нека сигналите да се отправят към компетентните органи, а не да се хвърлят някакви твърдения в медиите“, коментира още Фандъкова.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион