Свързани новини

12.12.2018 13:03

АПИ: Няма проблем да се асфалтира върху сняг

Видян 5499 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Асфалтиране, докато вали сняг, с образувана снежна покривка – това стана факт при ремонт на улици във Велинград.


ВИДЕО от случилото се появи в интернет, като изглеждаше толкова невероятно, че човек може да си помисли, че това е някакъв вид фалшива новина. Оказа се, че не е така – става въпрос за ремонт, извършван от фирма ИСА 2000, чийто собственик е Юлиян Инджов. Той беше част от игрите около собствеността на футболен клуб ЦСКА. Освен това депутати от БСП казаха преди време, че настилка на ремонтирана от фирмата на Инджов магистрала е "като юфка".


Според шефа на Агенция пътна инфраструктура инж. Светослав Глосов "принципно нямало проблем" при полагане на асфалт върху влажна повърхност. Познавам строителя, добър строител, добави Глосов.


По думите на Инджов пред Нова телевизия, проблем с технологията на полагане на асфалта няма. Същото каза и кметът на Велинград Красимир Коев – валяло сняг, имало малка снежна покривка, но температурите не били минусови, което е пълен нонсенс. Инджов дори каза, че настилката щяла да издържи 15 години, а общината нямало да прави проверка. Местни хора обаче се възмутиха – трябва да се положи чакъл, битум и чак тогава асфалт, да не се работи при минусови температури, казаха те.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 2 30.06.2019 14:08

    Напротив, проблемът ще е сериозен - сцеплението на топлата асфалтова смес със мокра такава, или с баластра ще е НУЛЕВО. Получава се въздушен джоб, който впоследствие силно нарушава хомогенноста и асфалтът се напуква. Движението на автомобили върху него разрушава тези микропукнатини много бързо и образува дупчици с ръбове, които прогресивно се разпадат до дупки с гигантски размери.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Глупости!!! Никога не съм виждала да асфалтират /даже и да ремонтират/ мокри улици! След дъжд винаги са чакали да изсъхне.....а да не говорим за зимно време!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви