Свързани новини

11.12.2018 15:00

До €2000 без данъци – мизерия е, реши Макрон

Видян 2262 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон обяви "извънредно икономическо и социално положение", заради масовите протести, които бушуват от седмици. Той обеща вдигане на минималната работна заплата със 100 евро до 1500 евро (близо 6 пъти над нашата от 510 лв. при по-ниски цени на тока, млякото, щоколада, равни на дизела във Франция) и освобождаване от данъци на пенсии под 2000 евро и някои други доходи. Според него такива хора са в състояние на мизерия ( у нас под 1% от хората вземат над 4000 лв., а МАКСИМАЛНИЯТ осигурителен доход е 2600 лв. до 1 януари и 5000 лв. след това).


"Няма оправдание за гнева и всички ожесточени погроми", обаче настоя Макрон в речта си, макар да призна, че обществеността има "право на възмущение".


Жълтите жилетки определиха като „глупав и смешен” опита за даване на заден ход от президента и обявиха, че протестите им няма да престанат. Те вече носят милиардни загуби на много сектори като туризма и транспорта, особено в Париж, който е един от световните хитове за Коледните и Новогодишните празници. Франция, която миналата година едва си върна първото място в туризма, е заплашена отново, както след атентатите от 2016 г., да го изгуби в полза на Испания.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви