Свързани новини

11.12.2018 09:34

Макрон обяви извънредно положение

Видян 1918 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президентът Еманюел Макрон призна, че страната е в състояние на "икономическа извънредна ситуация", заради масовите протести, които бушуват от седмици.


"Днес ние сме принудени да признаем [това]. Днес обявявам икономическо извънредно положение в нашата страна ", каза Макрон, като се обърна към нацията в понеделник и призова за "подкрепа" на френската икономика.


Неговото обръщение идва след четири уикенда на протести, които започнаха заради повишаването на цените на горивата и прераснаха в голямо недоволство срещу икономическата политика, която благоприятства богатите. Протестите в цялата страна преминаха в бунтове, сблъсъци с полицията, която прибягна до използването на сълзотворен газ.


"Няма оправдание за гнева и всички ожесточени сблъсъци", настоя Макрон в речта си, макар да признава, че обществеността има "право на възмущение". След това президентът обяви, че "минималните заплати ще бъдат ... увеличени с 100 евро ($ 113) на месец", започвайки от май 2019 г. Той също така обеща да отмени данъци върху извънреден труд и да въведе специални облекчения за хора, които печелят по-малко от 2 000 евро на месец.


Макрон, който често е критикуван, че служи на интересите на богатите във Франция, също обяви, че е наредил на министър-председателя да изготви предложения, които да позволят "предприятията и най-богатите членове на нашето общество да допринесат" за програмата на националната икономическа подкрепа, но той отказва да подкрепи така наречения "данък върху богатството".


Макрон отхвърли данъка, който принуждаваше всички френски домакинства с активи над 1,3 милиона евро да плащат допълнителен процент през 2017 г., предизвиквайки вълна от критики от страна на обществеността и опозиционните политици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и