Свързани новини

10.12.2018 17:17

Спряха предаването на Ахчиева за Юнион Ивкони

Видян 8139 пъти | Коментари 1
Гласували 7 рейтинг: 3.5714
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изненадващо свалиха от ефир предаването Открито с Валя хчиева, посветено на разкрития, свързани с превозвача Юнион Ивкони, чиито собственик бе депутат от този парламент от ГЕРБ. Въпросното предаване на Ахчиева по БНТ трябваше да разкрие шокиращи факти как за втори път Върховната административна прокуратура установява бездействие на длъжностни лица от Автомобилна администрация спрямо превозвача с автобуси. Първия път - след катастрофата при Ямбол и втори път – след фатална катастрофа при Вакарел. Трябваше да стане ясно и защо контролният орган не може да санкционира транспортната фирма във връзка с нарушения, установени при последната катастрофа. Припомняме, че тогава на място загинаха 6 души, а други 22 души бяха ранени, сред които и дете. Прокуратурата вече поиска два пъти лиценза на фирмата Юнион Ивкони, заради многобройни нарушения  констатирани при проверки.


 Междувременно съсобственикът на фирмата Юнион Ивкони е Ивайло Константинов– депутат от ГЕРБ, който напусна парламента след последния инцидент с компанията му. Както 19’ вече писа, публична тайна е, че във фирмата думата има и Рамадан Аталай от ДПС.


От анонса за предаването на Ахчиева се разбра, че са взети интервюта от зам.-главния прокурор Ася Петрова и шефа на изпълнителната агенция Бойко Рановски, доскорошен началник в МВР. Не е ясно по какви причини предаването за фирмата е свалено въпреки предварителната реклама.


„Какво се случва когато превозвачът откаже да предостави на контролния орган данните от тахографите на своите автобуси? Безпомощна ли е Автомобилна администрация, след като е написала на прокурора, че повече не може да изпълнява неговите разпореждания?“, запита Ахчиева в анонса на предаването си.


 Анонсът се излъчваше до четвъртък на миналата седмица. Без никакви обяснения обаче в петък анонсът изчезна.


Припомняме, че БНТ сваля предването на Ахчиева вече за втори път. Подобен запор имаше преди близо две години, заради нейни разкрития за вноса на турската ваксина Пентаксим, където беше намесено и името на бившия здравен министър Петър Москов. По-късно обаче, заради обществения натиск, от БНТ бяха принудени да излъчат въпросното предаване. След ефира Москов стана обвиняем  по 3 дела за въпросните ваксини. В резултат на разкритията на Ахчиева, ексминистърът бе обвинен в незаконен износ и бартер. Тогава подсъдим стана неговият заместник Адам Персенски, както и трима служители на държавната фирма за производство на ваксини Бул Био.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ne 30.06.2019 14:08

    валя яхниева е поръчкова журналистка ,строго подчинена на бсп

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от