Свързани новини

10.12.2018 14:40

Кабинетът лъже за комшийката на Кръстника, пратена от Горанов за 1 млн.лв. в Черноморската банка

Видян 5640 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В. Сега се обърна с настоятелни въпроси към правителството, след като миналата седмица 19’ разкри, че въпреки личното изявление на самия премиер Борисов за правителствено решение за оттегляне на кандидатурата на Нина Ставрева – шефка на кабинета на Орешарски по времето, когато Кръстника е съветник в същия кабинет, а Владислав Горанов е шеф на отдел в Минфин, за вицепрезидент на Черноморската банка, тя е била 4 години на поста. Всяка година й е донесла 126 000 евро заплата или общо 1 милион лева за целия мандат, по информация на заместник-министъра на финансите в същата администрация Георги Кадиев.


По случайност, Ставрева купува на нищожна цена и без печалба парцел на Кръстника на Горанов в Ярема. Там гради къща до неговата, която и министърът ползва, както апартамента му от 181,4 кв.м в комплекса ЕСТЕ на Домусчиеви. Ставрева е комшийка на вилата, която самият министър определя като „резиденция на финансовото министерство” – шегата настрана!


От кабинета коментират: „Съгласно споразумението за учредяване на ЧБТР Сйъветът на директорите е одобрил назначаването на г-жа Ставрева на заседание през м.септември 2014 г. Решението на правителството от месец ноември 2014 г. е израз на политическата му воля, но не е могло да намери практическо изпълнение на етапа, на който се е намирала към м.ноември вътрешната процедура по назначаването на г-жа Ставрева в ЧБТР и частно-правния характер на отношенията между нея и банката”.


Първата лъжа е, че кандидатурата не е могла да бъде оттеглена де юре и де факто през ноември. Можела е, тъй като Ставрева е назначена от борда на банката едва през декември 2014 г. И това поражда втората лъжа – частно-правните отношения между нея и банката възникват през декември 2014 г. – месец след решението на Борисов 2. Напомняме и на кабинета нещо много елементарно - квоти и представители в Черноморската банка за търговия и развитие имат държавите, тя не е частна. Така че единствено и само от волята на правителствата, а в тях – на финансовите министри, какъвто в ББ2 и ББ3 е Горанов, зависи назначаването на нашия човек в съвета на директорите на ЧБТР.


Кое е забавното – друг комшия на Горанов, но в ЕСТЕ – Ивайло Московски, при когото години наред работи съпругата на финансовия министър, е предложен от него, а вече и утвърден за нов вицепрезидент на мястото на Ставрева в ЧБТР. Честит му джакпот 1 млн.лв. в заплати, ако преди това прокуратурата не му потърси сметка по разследването, което от 10 месеца води срещу ексминистъра на транспорта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Бандити! Шайка! ОПГ!

  • 001 Арпаджик 30.06.2019 14:08

    Юда-масоните са международно организирани рецидивисти.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на