Свързани новини

10.12.2018 11:52

Франция: Тръмп, не ни се меси в работите

Видян 1866 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Доналд Тръмп не трябва да се меси във вътрешните работи ан Франция, призова го външният министър Жан Ив ЛьоДриан, цитира го Ройтерс и цялата световна преса, с изключение на българските медии. „Аз казвам на Тръмп и президентът на републиката Макрон вече му го е казвал: оставете ни да си живеем живота в нашата страна, както ние не участваме в споровете на Америка”, заяви зипломат №1 в Париж.


Повод станаха два подигравателни туита на Тръмп от тази и миналата събота на голямо напрежение и погроми с искания за оставката на френския президент Макрон. Единият гласи: „Явно парижкото споразумение не работи в Париж с тези протести и бунтове в града и в цяла Франция”. Другият е: „Хората не искат да плащат огромни суми пари, с които може би ще се пази околната среда. Викат: Искаме Тръмп. Обичам Франция!”.


ЛьоДриан заяви, че във Франция не протестират на английски, а показаните в някои медии кадри са от преди месеци в Лондон. „Френското правителство не коментира американската политика и е редно и другата страна да се придържа към това”, коментира дипломатът.


Тръмп обаче изригна с нов пост, пълен с епитети като „жалки” по адрес на парижките власти. Според него това бил „много тъжен ден и нощ” за френската столица. А Макрон трябвало да върне парите на хората под формата на по-ниски данъци. Според Тръмп САЩ била единствената страна с по-ниски вредни емисии тази година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак